Dhal med varme krydderier

Denne dhal med varme krydderier lavede jeg forleden på en af mine fridage. Jeg elsker at eksperimentere i køkkenet og specielt efter vi igen har fået vores eget fine køkken, er jeg ofte at finde derude. 

Jeg har lavet denne dhal med varme krydderier og fyldt den med grønsager, som vi oftest har i køleskabet. Den er tilført røde linser som både gør det mere mættende men også gør den lidt smooth og blød på en måde.

Den er hurtig lavet og passer næsten sig selv på komfuret, jeg har lige rørt i den et par gange, men ellers har den passet sig selv under et låg.

Jeg har helt klart lavet en ny favorit og den smager så skønt og giver godt med varme. Min dhal er mere fyldig end en suppe og mætter godt. Jeg har toppet den med æbletern og kerner fra granatæble sammen med lidt grønt. Et drys ristede græskarkerner vil også pynte, men det glemte jeg til den første portion. 

Jeg har som sædvanligt lavet en god stor portion, så jeg kan tage noget med på arbejde også.

Dhal med varme krydderier, 4-6 pers.:

 • 1 løg
 • 3-4 fed hvidløg
 • 1 stykke frisk ingefær
 • 2 bagekartofler
 • 1 pastinak
 • 2-3 gulerødder
 • 1 squash
 • 2 små røde peber
 • 200 g røde linser
 • 1 spsk. karry
 • 1 tsk. gurkemaje
 • 1/2 tsk knust chilli
 • 1 liter grønsagsbouillion 
 • Salt & peber
 • Olivenolie
 1. Varm olien i en stor gryde og svits hakket løg og hvidløg ved jævn varme. Kom herefter revet ingefær og krydderier ved og svits det med til løget begynder at blive blødt.
 2. tilsæt kartoffel, gulerod og pastinak som er skåret i små tern. Sauter det hele i ca. 5 minutter.
 3. Hæld bouillon og linser ved sammen med salt & peber. Kog ved lav varme i ca. 30 minutter og rør ind imellem i det så det ikke brænder på.
 4. Tilsæt squash i små tern og peber skåret småt ud og kog det kort med i ca. 2 minutter, smag til med evt. mere krydderi.
 5. Server i dybe tallerkner og toppet med æbletern, granatæble, ristede græskarkerner og lidt grønt.

Topping:

 • Æbletern
 • Kerner af granatæble
 • Ristede græskarkerner
 • Lidt grønt

 

Print Friendly, PDF & Email

Om Betina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2024 · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2024 · Amelia on Genesis Framework · WordPress · Log ind

Translate »
Menu Title