Disse glutenfri æbleboller med kanel er en ny variation af de æbleboller som jeg altid bager ved denne årstid. De har en knasende lækker top af grofthakkede mandler, kanel og et lille drys muscovadosukker.
Jeg har i de seneste uger bagt forskellige glutenfri boller med forskellige ingredienser, se her og her, men efter samme fremgangsmåde. Opskriften er super når man vil bage glutenfri og bollerne bliver så store og fine.
Når jeg laver æbleboller plejer jeg at komme revet æble i, men man kan også komme æblepulp i fra produktionen af friskpresset æblemost, som jeg har gjort her.
Glutenfri æbleboller med kanel, 12 stk.:
- 7 dl vand
- 6 g GF gær
- 20 g loppefrøskaller
- 250 g havremel
- 75 g boghvedemel
- 100 g havregryn
- 2 tsk. salt
- 1,5 dl æblepulp eller fintrevet æble
- 1 tsk. kanel
- 1 spsk. honning eller ahornsirup
Drys til toppen:
- 1 tsk. Muscovado sukker (den sunde version) eller 2 spsk. rørsukker
- 1 dl grofthakkede mandler
- 1 tsk kanel
- Kom vand, loppefrøskaller og gær sammen i en skål. Jeg bruger køkkenmaskinen og blander det hurtigt sammen på et lavt trin. Lad blandingen stå et par minutter.
- Imens vejes de tørre dele af og hældes over i den flydende del sammen med æblepulp. Kør det godt sammen.
- Smør en høj kvardratisk form med rapsolie og kom dejen ned i den. Pres dejen godt ned i med en fugtet dejskraber.
- Læg låg på og lad dejen hæve ved stuetemperatur i 2 timer og herefter i køleskab i 12-24 timer.
- Tag formen ud af køleskabet og tænd ovnen på 230 grader. Lad en bageplade varme med.
- Lav en blanding af grofthakkede mandler, kanel og muscovadosukker. Hæld det ud på et stort låg og hæld dejen ud ovenpå.
- Skær dejen ud i 12 kvardratiske stykker. Sæt dem på den opvarmede bageplade med bagepapir og med drysset øverst.
- Bag bollerne i ca. 25 minutter og lad dem herefter afkøle lidt på en rist.
- Nydes lune med iskoldt smør.
Skriv et svar