Glutenfri havrestykker med kerner

Disse glutenfri havrestykker med kerner er absolut de bedste boller jeg har bagt og smagt. De er tilmed super lette at lave, men kræver en længere forberedelsestid da der både skal koges boghvedekerner på forhånd og at de er langtidshævede. Men det er hele ventetiden værd. Inspirationen har jeg hentet hos Mejers som har så mange lækre opskrifter. 

Bollerne skal hæve i en kvardratisk form på ca. 20 x 20 cm og som har en høj kant på minimum 20 cm. Der står dejen og hæver i og når bollerne skal bages hældes dejen blot ud på et meldrysses bord og skæres ud i 9 lige store firkanter. Jeg brugte groft majsmel som jeg lige vendte dem rundt i før de kom ind i en meget varm ovn og på en lige så varm bageplade med bagepapir.

Formen som jeg brugte er en rengjort slikbøtte som lige har målene. Jeg bagte bollerne forleden hvor vi fejrede fødselsdag og de var hurtig spist. 

Dejen er hurtigt rørt sammen af de forskellige ingredienser og så er det bare at vente på at de er hævet færdigt. Jeg foretrækker at lave boller på denne måde for intet er næsten lettere end at hente en god bolledej i køleskabet og lige forme nogle boller, ind i ovnen med dem, mens man lige går i bad eller tager en kop kaffe mere i sengen ♥

Glutenfri havrestykker med kerner:

  • 250 g havremel
  • 75 g boghvedemel
  • 100 g havregryn
  • 75 g majsmel
  • 20 g  loppefrøskaller
  • 7 dl vand
  • 2 tsk. salt
  • 6 g glutenfri gær 
  • 1 dl hel boghvede
  • 2 dl vand
  1. Skyl den hele boghvede grundigt og kog den sammen med vandet i 20 minutter. Herefter står det og trækker resten af væsken mens det afkøler. De kan tilsættes dejen mens de er lunkne.
  2. Hæld vand i skålen sammen med gær og loppefrøskaller. Bland det godt og lad det stå lidt.
  3. Tilsæt de øvrige ingredienser og tilbagehold lidt af havregrynene. Det kan være lidt forskelligt hvor meget der skal i, men min dej var ikke så flydende.
  4. Kom dejen ned formen som er beklædt med folie og pres den godt ned i med en våd dejskraber. 
  5. Lad bøtten med dejen stå ude i stuetemperatur i 2 timer og herefter i køleskab i 12-24 timer.
  6. Tænd ovnen på 230 grader på varmluft og lad en bageplade varme med.
  7. Kom dejen forsigtigt ud på et meldrysset bord og skær dejen ud i 9 lige store stykker.
  8. Når ovnen er klar trækkes bollerne på bagepapiret over på den varme plade.
  9. Bag bollerne i ca. 30-35 minutter og til de har fået en fin farve på bund og top.
  10. Afkøl bollerne inden de skæres over og spises.

Det var svært at vente og bollerne kunne fint skæres over mens de var varme. Varme boller direkte fra ovnen med iskoldt smør, uhm det kan vi li ♥

Print Friendly, PDF & Email

Om Betina

Kommentarer

  1. Kenneth Martin skriver

    Er ved at prøve dine glutenfri havrestykker, en kvadratisk bøtte på 20 x 20 cm og 20 cm høj, det har man jo ikke sådan lige, kan man ikke bare bruge en almindelig skål ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2024 · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2024 · Amelia on Genesis Framework · WordPress · Log ind

Translate »
Menu Title