Stikkelsbærkompot

Lidt har også ret og det blev meget lidt da største delen af vores stikkelsbær er forsvundet. Egentlig er jeg heller ikke god til at få brugt vores stikkelsbær, men i år havde jeg sat mig for at lave en sund og sukkerfri stikkelsbærkompot. 

Det blev en meget lille portion stikkelsbærkompot af en symfoni af grønne og røde stikkelsbær. Jeg har sødet kompotten med ahornsirup og ren vaniljepulver. Den er syrlig, lækker og skal bruges til min morgenskyr sammen med et drys  Sund koldskålsknas som jeg er blevet helt vild med og som jo kan bruges til meget andet end lige koldskål.

At plukke stikkelsbær med bare arme er en meget dum ide da busken har lange skarpe tårne, så det foregik med stor forsigtighed.

Stikkelsbærkompot, 1 lille glas:

  • 125 g stikkelsbær, grønne og røde
  • 4 tsk. ahornsirup
  • 1/2 tsk. ren vanilje
  • 1/4 dl vand

Kom alle ingredienserne i en gryde og bring den langsomt i kog og rør jævnligt i gryden. Koger ved svag varme til stikkelsbærren er  udkogte og det tykner let.

Hældes på et skoldet lille glas som lukkes med det samme. Opbevar stikkelsbærkompotten på køl.

 

Print Friendly, PDF & Email

Speak Your Mind

*

Translate »
Menu Title