Mine yngling julesmåkager er chokoladespecier med appelsin og de er fast på vores liste over småkager som vi bager til jul. Kombinationen af chokolade og appelsin er skøn og disse julesmåkager holder desværre ikke så længe da de hurtigt er spist til sidste krumme.
I weekenden lavede jeg en dej og denne gang blev det en glutenfri portion. Jeg var ret spændt på resultatet for det er ikke altid det letteste at bage glutenfri. Det er nu lykkes ret godt og kagerne smager mindst lige så godt som de traditionelle med gluten. Istedet for hvedemel har jeg brugt den røde Finax blanding, som jeg har købt i Rema 1000.
Den eneste forskel er formen på småkagerne, da dejen bliver lidt mere blød. Jeg plejer at rulle dejen til en tyk pølse i bagepapir og stille den på køl eller frost. Disse glutenfri chokoladespecier med appelsin formes med 2 teskeer og det bliver de bestemt ikke ringere af.
Glutenfri chokoladespecier med appelsin:
- 50 g mørk chokolade, 72%
- 1 appelsin, skallen deraf
- 150 g blødt smør
- 100 g flormelis
- 1 æg
- 1/2 tsk ren vaniljepulver
- 25 g fint mandelmel
- 250 g rød Finax mel
- Bland de forskellige ingredienser undtagen den hakkede chokolade. Dejen samles hurtigt og tilsættes til sidst chokoladen, så dejen ikke bliver helt chokoladefarvet.
- Dejen stilles på køl i 1/2-1 time.
- Form chokoladespecierne med 2 teskeer og kom dem på en plade med bagepapir med lidt mellemrum.
- De bages ved 180 grader i ca. 12 minutter. Herefter afkøles de på en rist og opbevares i en kagedåse.
Skriv et svar