Lørdag bagte jeg de lækkerste glutenfri gulerodsboller og jeg valgte at lave en stor portion så der kunne gemmes lidt i fryseren. Portionen gav 20 store rustikke og lækre gulerodsboller, som smager dejligt med smør og ost eller hvad man nu har lyst til.
At bage glutenfrit er ikke det nemmeste synes jeg, men de her boller er blevet rigtig gode. De kræver lidt længere bagetid end mine andre boller, men det er ventetiden værd. At bruge godt med fiberhusk og chiafrø samt at ælte dejen godt betyder rigtigt meget. Det letteste er at lave dejen på en køkkenmaskine og køre dejen på et højt trin i minimum 5 minutter. Den tunge dej får maskinen til at hoppe lidt så det er bedst at blive ved den imens.
Glutenfri gulerodsboller, ca. 20 stk.:
- 1 l vand
- 1/2 dl fiber husk, gul pakke
- 1/2 dl chiafrø
- 5 groftrevne gulerødder
- 2 tsk. glutenfri gær
- 2 tsk. salt
- 1 tsk. vaniljepulver
- 2 tsk. honning
- 2 dl solsikkekerner
- 1 dl god rapsolie
- 300 g havremel
- 200 g boghvedemel
- 200 g fuldkorns rismel
- Hæld vandet op i skålen og tilsæt fiberhusk og chiafrø. Rør det godt sammen og lad det stå i ca. 10 minutter mens resten vejes af.
- Tilsæt nu de groftrevne gulerødder og de øvrige ingredienser undtagen mel. Rør det godt sammen og lad det stå mens de forskellige melsorter vejes af.
- Tilsæt nu mel lidt ad gangen og rør herefter dejen i mindst 5 minutter på et højt trin.
- Stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
- Form nu ca. 20 store boller med 2 spise skeer og læg dem på bagepapir på en bageplade.
- Bag bollerne midt i ovnen ved 180 grader i 30-40 minutter. Jeg brugte vores dampovn og bagte dem med 25% damp. En almindelig ovn kan sagtens bruges og man kan tilsætte vand i en bradepande nederst i ovnen.
Efter bagning afkøles bollerne på en rist inden de pakkes i poser. Bollerne er fryseegnet.
// Indlægget indeholder affiliate links.
Skriv et svar