Lørdagens smukke solskin forsatte desværre ikke idag. Det har været gråt, regnfuld og kedelig. Søndagen blev brugt til hygge med god tid til film, strik og en omgang rygende varm gullash suppe med ristet brødstænger til. Jeg brugte et par skiver af dette lækre og glutenfri brød som jeg bagte sidste weekend og frøs ned. Det blev skåret ud i stænger og ristet. Suppen smager dejligt med en top af creme fraiche og et drys persille,- vi måtte dog undvære persillen denne gang, da den er gået til i frost.
Trods vejret blev søndagen nydt og der er blevet slappet godt af. Lidt praktiske opgaver blev der også til da jeg har været ved at grundmale en lille kommode, som jeg købte for snart længe siden.
Denne gullash suppe smager skønt og med krydderierne varmer den også godt, hvilket er tiltrængt efter en rigtig kold og regnfuld dag. Portionen er nok til ca. 4 personer og da vi kun var 2 hjemme til aftensmad så er der en portion som jeg kan tage med til min frokost. Skønt♥
Gullash suppe, 4 personer:
- 300 g skært økologisk oksekød
- 3 små skalotteløg
- 3 fed hvidløg
- 1 ds. hakkede tomater
- 1,5 spsk. tomatpure
- 7 dl vand
- 2 spsk. paprika
- 1 tsk. spidskommen
- 1 tsk. pebermix
- Salt
- 1/2 spsk. Herbamare bouillon
- 1 laurbærblad
- 3 gulerødder
- 3 kartofler
- 1 rød peberfrugt
- 1/4 knoldselleri
- Start med at brune kødet af i lidt olivenolie sammen med løg og hvidløg. Tilsæt flåede tomater, tomatpure, vand og krydderier. Lad suppen småkoge i mindst 30 minutter mens grønsagerne gøres klar.
- Rens og skær grønsagerne i mindre tern som tilsættes suppen. Kog yderligere i ca. 20-30 minutter til grønsagerne har fået nok. Smag til med salt.
- Server den rygende varme Gullash suppe med lidt creme fraiche og et drys persille.
Skriv et svar