En dejlig lørdag med det skønneste vejr er blevet stor nydt. Jeg vågnede tidligt i morges og listede ud i stuen hvor jeg tændte stearinlys og lyskæder. Det er så hyggeligt og jeg nyder stilheden før resten af huset vågner. I morges sad jeg længe med min morgen te og planlagde dagen. Formiddagen blev brugt på at bage glutenfri boller og lave disse sunde lakridskugler.
Vi er stor forbrugere af lakrids her i huset og i alle afskygninger. Det er dog ikke altid så godt med alt det sukker, så jeg laver ofte lidt alternativt lækkeri i stedet for. I formiddags lavede jeg en portion lakridskugler af gode og sunde råvarer. Sunde lakridskugler, glutenfri, uden sukker og med en skøn smag af lakrids.
Disse lakridskugler køres bedst på foodprocessor i nævnt rækkefølge og trilles først i lakridspulver ved servering, da pulveret ellers suger fugt til sig og bliver kedeligt.
Sunde lakridskugler, ca. 16 stk.:
- 125 g mandler
- 75 g dadler
- 25 g havregryn
- 2 spsk. smagsneutral kokosolie
- 1/4 tsk vaniljepulver
- 2 spsk lakridspulver
- Start med at køre mandlerne til et groft mel og tilsæt dadlerne uden sten.
- Tilsæt kokosolien og herefter de resterende ingredienser. Kør det godt sammen.
- Massen bliver kun lidt grynet men kan sagtens rulles til kugler.
- Brug evt. handsker og tril ca. 16 små kugler.
- Ved servering rulles disse i lakridspulver og resten opbevares i køleskab.
// Indlægget indeholder affiliate links.
Skriv et svar