Humus laver jeg med jævne mellemrum og det er et lækkert dip som både er sundt og mættende. Det laves hurtigt på en foodprocessor eller blender og indeholder sunde og økologiske råvarer. Den kan laves i den lange eller korte version, rent tidsmæssigt. Den lange er ikke så krævende endda, men handler mere om planlægning da de tørrede kikærter først skal lægges i blød i mindst 8 timer og herefter koges i ca. 1 time. Herefter afkøles de let og er klar til at blive kørt sammen med de andre ingredienser.
Den korte version er at tage en dåse kikærter i skuffen og lave humus af denne. Den lange version er dog langt billigere og man undgår råvarer fra dåse, som ofte indeholder grimme sager som ikke er så gode for vores krop.
Nylaves humus smagt til med hvidløg og spidskommen smager så skønt sammen med fx knækbrød eller grønsager skåret ud i stave. Jeg spiser det sammen med gulerødder og bladselleri.
Humus:
- 250 g kikærter
- 3 spsk tahin
- 1-3 fed hvidløg efter smag
- 3-4 spsk friskpresset citron og lidt revet skal
- 1-3 tsk stødt spidskommen
- salt og peber
- 1 1/2 dl kogevand fra kikærterne
- Olivenolie til passende konsistent
Det hele køres på en foodprocessor eller lille blender og smages til. Anret den nylavede humus i en skål med olivenolie og et drys paprika.
// Indlægget indeholder affiliate links.
Skriv et svar