Så blev det endelig december hvilket er lig med byggetid ♥
Her i huset starter vi i god tid og det er absolut forbudt at stresse. Derfor er alle julegaver så godt som i hus og julesmåkagerne er bagt. Tilbage er der masser af tid til hygge og det er lige præcis sådan december efter min mening bør være.
Forleden gik jeg i køkkenet og eksperimenterede med forskellige glutenfri julesmåkager. Der blev lavet dej til bl.a. disse pebernødder med lidt smag af lakrids og citron. De blev rigtig gode og sprøde.
Inspiration til netop pebernødder med lakrids og citron har jeg fundet hos Hverken fugl eller fisk. Herefter har jeg prøvet mig frem med forskelligt glutenfrit mel og resultatet er jeg ganske godt tilfreds med.
Dejen bliver blød og da de skulle formes brugte jeg en pose med en tyl, herefter blev dejen presset lidt ud og skåret i mundrette stykker, lidt ligesom når man i gamle dage lavede melboller. Resultatet blev så fint.
Når jeg laver julesmåkagedej kan jeg sagtens finde på at fryse det og herefter tage det op når det skal bages. Derved kan dejen laves i god tid.
Sammen med pebernødderne bagte jeg også disse Sprøde glutenfri chokoladespecier med appelsin.
Glutenfri pebernødder med lakrids og citron:
- 50 g fint mandelmel
- 50 g rismel
- 150 rød Finax mel
- 125 g smør
- 50 brun farin
- 1/2 tsk. hjortetaksalt
- 1 knivspids hvid peber
- 1/2 tsk. kardemomme
- 1 tsk. lakridsknas
- 1/2 l vand
- Revet skal af en øko citron
- Start med at lave en fin mandelmel på fx en foodprocessor eller blender.
- Bland alle ingredienser i foodprocessor eller køkkenmaskine til alt er æltet godt sammen.
- Dejen kommer i en pose med tyl og hviler i køleskab i ca. en halv time.
- Dejen formes i rette stykker og fylder ca. 2-3 bageplader.
- Pebernødderne bages ved 180 grader ved varmluft i 8-10 minutter.
- Afkøles på pladen eller en rist før de kommer i en tætsluttende beholder.
Anja skriver
Er opskriften noteret korrekt? Skal der virkelig 0,5 liter vand i?
Betina skriver
Tænker at det nok er 0,5 dl.
Tak fordi du gjorde mig opmærksom på det.
Venlig hilsen
Betina