Glutenfri softkernerugbrød

Længe har jeg bagt små glutenfri rugbrød og jeg er yderst tilfreds med den opskrift jeg har fået strikket sammen. Rugbrødet smager rigtig godt og er let at skære i skiver, også når det har været en tur i fryseren.

Rugbrødet er fyldt med mange forskellige kerner,  men jeg kunne godt tænke mig at det var lidt mere groft. Derfor har jeg denne gang prøvet at komme en portion kogte boghvedekerner i. Jeg har været så spændt på resultatet og afprøvede den nye opskrift på min fridag igår.

De små softkernerugbrød blev så fine og blev prøvesmagt, mens de endnu var lune. Hvem kan stå for et lunt nybagt rugbrød? Ikke jeg ihverttilfælde ♥

Glutenfri softkernerugbrød, 2 stk.:

  • 7 1/2 dl vand
  • 2 spsk. loppefrøskaller
  • 10-12 g gær eller 1,5 tsk. Quick yeast
  • 1/4 dl  chiafrø
  • 1 dl hørfrø
  • 1 dl græskarkerner
  • 1 dl sesamfrø
  • 1/2 dl hampefrø
  • 2 dl glutenfri havregryn
  • 1 dl kakaofibermel ( køber jeg i Rema 1000)
  • 1 dl majsmel
  • 6 dl glutenfri havremel
  • 1 dl boghvedekerner kogt med 2 dl vand
  • 1 dl fuldkorns rismel
  • 3 tsk. salt
  1. Start med at skylle boghvedekernerne rigtig godt og kog dem derefter med 2 dl. vand i 20-30 min., afkøl dem derefter.
  2. Bland vand, loppefrøskaller og chiafrø. Lad det stå lidt til loppefrøskaller og chiafrøene har suget noget af væsken til sig.
  3. Tilsæt gær, salt og kerneblandingen samt de kogte afkølede boghvedekerner.
  4. Kør dejen på maskine og tilsæt de forskellige melsorter og havremel til sidst da der evt. skal mere eller mindre i. Dejen skal være som en tyk grød og sørg for at det er æltet godt, gerne i 5 minutter.
  5. Kom dejen i 2 små rugbrødsforme beklædt med bagepapir. Tryk dejen godt ned i formen og glat med en våd dejskraber.
  6. Lad rugbrødet hæve under et viskestykke i 3 timer eller i køleskab natten over.
  7. Efter endt hævetid stikker man små huller med en kødnål så brødet ikke sprækker under bagning. Pensel med lidt koldt vand og drys kerner eller chiafrø på.
  8. De små rugbrød bages ved 180 grader ved 25 % damp i ca. 1 time og 15 minutter. De kan sagtens bages i en almindelig ovn også. Her kan man stille en bradepande med vand i bunden af ovnen.
  9. For at være helt sikker på at rugbrødet er bagt kan man tjekke centrumtemperaturen med et stegetermometer og temperaturen skal ligge på 97-99 grader. Efter endt bagetid tager jeg brødene ud af formene og lader dem stå lidt i restvarmen i ovnen.
  10. Afkøles på en rist.
Print Friendly, PDF & Email

Om Betina

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2024 · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2024 · Amelia on Genesis Framework · WordPress · Log ind

Translate »
Menu Title