Lækre sprøde og fyldige glutenfri grove boller

De her sprøde boller er bare så lækre og er til og med også glutenfrie. Det er til dato den bedste opskrift på glutenfrie boller jeg har afprøvet. Denne portion boller blev bagt en vinterdag tilbage i februar og efter at have surfet lidt rundt på bloggen idag faldt jeg igen over opskriften til dem.

På komfuret står lige nu en portion boghvedekerner og småsimre og når de er færdige og afkølede rører jeg en ny portion dej sammen, så jeg kan bage en portion sprøde boller søndag morgen. 

Når boghvedekernerne er kogte så er det lige ud af landevejen med at rører de forskellige ingredienser sammen og herefter lade dejen hæve lidt i skålen på køkkenbordet og herefter stille den koldt til i morgen.

Lune sprøde søndagsboller med lidt smørrelse og lidt honning, mums ♥ 

Lækre sprøde og fyldige glutenfri grove boller, 12 stk.:

  • 250 g havremel
  • 75 g boghvedemel
  • 100 g havregryn
  • 75 g majsmel
  • 20 g  loppefrøskaller
  • 7 dl vand
  • 2 tsk. salt
  • 6 g glutenfri gær 
  • 1 dl hel boghvede
  • 2 dl vand
  1. Skyl den hele boghvede grundigt og kog den sammen med vandet i 20 minutter. Herefter står det og trækker resten af væsken mens det afkøler. De kan tilsættes dejen mens de er lune.
  2. Hæld vand i skålen sammen med gær og loppefrøskaller. Bland det godt og lad det stå lidt.
  3. Tilsæt de øvrige ingredienser og tilbagehold lidt af havregrynene. Det kan være lidt forskelligt hvor meget der skal i, men min dej var ikke så flydende.
  4. Kom dejen ned i en skål og lad dejen stå ude i stuetemperatur i 2 timer og herefter i køleskab i 12-24 timer.
  5. Tænd ovnen på 230 grader på varmluft og lad en bageplade varme med.
  6. Kom dejen forsigtigt ud på et meldrysset bord og skær dejen ud i 12 lige store stykker.
  7. Når ovnen er klar trækkes bollerne på bagepapiret over på den varme plade.
  8. Bag bollerne i ca. 30-35 minutter og til de har fået en fin farve på bund og top.
  9. Afkøl bollerne inden de skæres over og spises.

Det kan være svært at vente at vente på at bollerne blive afkølede og vi synes at de smager skønt lune ♥

 

Print Friendly, PDF & Email

Om Betina

Kommentarer

    • Betina skriver

      Hej Pia
      Undskyld det sene svar og du har sikkert forlængst bagt. Men du kan jo bare bruge noget mere at det andet glutenfrie mel som også er i.
      Håber det var svar nok🌸🌸🌸
      Venlig hilsen
      Betina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2024 · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2024 · Amelia on Genesis Framework · WordPress · Log ind

Translate »
Menu Title