Forleden lavede jeg denne fyldige og mættende grønkålssalat. Det er fyldt med alverdens lækre sager og smager bare skønt. Egentlig er jeg ikke den store fan af grønkål, men tilberedt på denne måde bliver den mere fin og lækker. Grønkål kan godt være lidt grov i det, men hvis den masseres først bliver den meget mere lækker og smagsfuld.
Jeg er heller ikke så meget for at have hænderne for meget i maden, så jeg har valgt en anden metode, som fungere lige så godt. Grønkålen blev skyllet, skåret fra stokken og hakket godt, herefter kom jeg kålen i en pose sammen med en skvis æblecidereddike, olivenolie og lidt himalajasalt. Jeg masserede kålen igennem posen og stillede herefter posen i køleskabet.
Her kunne kålen stå og marinere, mens jeg tilberedte resten af salaten. Et æble blev skåret ud i små tern og sat til at marinere i saften fra en presset appelsin, hvilket er lidt en win win da det både smager godt og at saften sørger for at æblerne ikke bliver mørke og grimme.
I salaten kom der også granatæble, hasselnøddekerner, rød spidskål og perlebyg. Om hasselnødderne skal ristes først eller nydes som de er, er en smagssag.
Grønkålssalat, 4 pers.:
- 125 g renset og hakket grønkål
- 2 tsk. æblecidereddike
- 1 spsk. olivenolie
- Lidt Himalayasalt
- 1 æble i tern
- Saften af 1 presset appelsin
- 2 håndfulde fintskårnes rød spidskål
- Kerner fra 1/4 granatæble
- Kogt og afkølet perlebyg, 1 dl perlebyg koges med 2 dl vand i ca. 25 min.
- Hele hasselnødder
- Kom grønkål, æblecidereddike, olivenolie og salt i en pose. Ryst og masser’ det godt så det hele bliver godt blandet. Sæt herefter posen i køleskabet.
- Skyl, rens og skær æblet i små tern som marineret i den pressede appelsin.
- Bland nu salaten med de forskellige ingredienser og pynt til sidst salaten med granatæblekerner og hasselnødder.
Skriv et svar