Glutenfri Squashkage

image

Jeg køber squash i lange baner og bruger dem til forskellige gode sager. I weekenden, igår søndag var der dømt ren afslapning og intet fast på programmet. Formiddagen blev nydt og jeg fik lavet forskellige lækre sager, også denne glutenfri squashkage. Børnenes farmor har for mange år siden givet mig hendes opskrift på den mest lækre og svampede squashkage. Vi bager den hver eneste år og den vækker altid glæde og er et hit. Her taler vi ikke om en sund kage trods den store mængde squash for den indeholder en del sukker og det samme gør den obligatoriske glasur.

imageimage

Jeg har lavet lidt om i opskriften, så den er glutenfri og skiftet hvedemelet ud med boghvedemel, groft rismel og havremel.

Den originale opskrift indeholder hvedemel (325 g )og det er noget af et puslespil at få til at gå op når noget glutenfri mel suger mere væske end andet og man ikke bare automatisk kan sige at en dl hvedemel er det samme som en dl glutenfri mel. Det er ikke altid det samme, men noget er. De forskellige mål og en del viden om glutenfri opskrifter har jeg fundet her

image

Glutenfri Squashkage:

  • 3 æg
  • 250 g rørsukker
  • 400 g fint revet squash
  • 2,5 dl rapsolie
  • 100 g boghvedmel
  • 100 g havremel
  • 110 g groft rismel
  • 1/2 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. natron
  • 2/4 tsk. salt
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 3 tsk. kanel

Creme:

  • 125 g smør
  • 125 g flormelis
  • 200 g flødeost naturel
  • 1 tsk. vaniljepulver
  1. Pisk æg og rørsukker let og luftigt, tilsæt squash og olie, rør forsigtigt så det bliver blandet. Tilsæt til slut de tørre ingredienser og rør igen forsigtigt.
  2. Hæld dejen op i en rund form beklædt med bagepapir.
  3. Bag kagen ved 190 grader i 30-40 minutter. Afkøl på en rist.
  4. Imens piskes cremen af de forskellige ingredienser, brug en håndmixer.
  5. Kom cremen på kagen, pynt med spiselige blomster og server.
  6. Opbevaret gerne på fad med låg og på køl.

 

Print Friendly, PDF & Email

Speak Your Mind

*

Translate »
Menu Title