Grønsagsfalafler

image

Jeg har længe haft lyst til at lave falafler som jo smager rigtig godt og samtidig er rigtig sunde. Falafler er bl.a. lavet af kikærter som er proteinfyldte så de mætter også godt.  Når vi er IKEA spiser vi ofte i deres restaurant og jeg vælger altid grønsagsboller med  grillede tomater, det smager skønt. Da jeg ville lave disse grønsagsfalafler var jeg inspireret af disse grønsagsboller. Jeg tilsatte spinat, gulerod, majs og broccoli og mine falafler blev da også ganske gode. Jeg var lidt doven og valgte at bage dem i ovnen. Det gør dem lidt mere tørre end hvis de er stegt i olie, så det må prøves næste gang. Jeg har frosset nogle til senere brug og det er jo godt at have et lille lager i fryseren.

image

Simone og jeg spiste dem til frokost sammen med en enkel salat af tomat, agurk og avokado. Mums♥

Næste gang jeg servere falafler bliver det til hjemmebagte pitabrød eller burgerbolle med sprød salat og forskelligt tilbehør.

Den hurtige version af falafler laves af kikærter fra dåse, de er klare til at blende med de forskellige ingredienser. For at lave lige store og ens falafler brugte jeg en iskugleske, den er ret smart og den bruger jeg også når jeg laver cookies og muffins.

Grønsagsfalafler:

  • 5 spsk. glutenfri havregryn
  • Saften fra en lille citron
  • 3 æg
  • 1 tsk. stærk paprika
  • 2-3 tsk. salt
  • 3 tsk. stødt spidskommen
  • 3 tsk. stødt koriander
  • 2 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 100 g groftmalet mandelmel
  • 50 g majs
  • 1 gulerod i små tern
  • 95 g broccoli i små stykker
  • 95 g frossen spinat
  • 400 g tørrede kikærter, det giver 875 g opblødte og ukogte
  1. Start med at lægge de tørrede kikærter i blød i 8 timer eller vælg den lette løsning, brug kikærter fra dåse. De skal kun være udblødte og IKKE kogte.
  2. Blend kikærterne med krydderier, mandelmel, citronsaft og æg. Skift kniven ud med røredelen og tilsæt de forskellige grønsager. Tilsæt nu havregryn så konsistensen passer, ikke for tørt og ikke for flydende. Falaflerne skal let kunne formes.

Bages ved 200 grader, varmluft i ca. 18 minutter. Næste gang bliver de friturestegt i rapsolie.

image

 

Print Friendly, PDF & Email

Speak Your Mind

*

Translate »
Menu Title