Små hindbærmuffins

imageimage

De letteste og mest lækre små hindbærmuffins bager jeg altid når der er hindbærsæson. De smager skønt, er lette at lave. Det er faktisk bare at blande de tørre ingredienser og piske æggehviderne let i for til sidst at røre den smeltede smør i, let og lækkert. De små hindbærmuffins kan sagtens laves med frosne hindbær også men det er bare blevet en fast tradition at bage dem præcis når der er sæson for friske hindbær, og fra egen have naturligvis.

Inspirationen til disse lækre kager har jeg fundet i en bog af Marie Melchior som hedder “Når livet er en fest”, som bare indeholder  så mange lækre opskrifter i og god inspiration.

image

Jeg plejer at bage dem i små muffinsforme, men nu har jeg fået anskaffet mig noget meget fine silikoneforme fra Blomsterberg. Kagerne bliver en anelse større men det betyder ingenting og formene er meget lette at bruge. De skal bare skylles i koldt vand inden dejen fyldes i og efterfølgende vasker jeg dem af i hånden.

Små hindbærmuffins, ca. 20 stk.: 

  • 125 g smør
  • 50 g mandelmel
  • 75 g kokosmel
  • 200 g flormelis eller rørsukker
  • 75 g hvedemel eller evt. glutenfri havremel
  • 1/2 tsk. bagepulver
  • 5 æggehvider ( 150 g )
  • Friske eller frosne hindbær så det passer til kagerne

De små hindbærmuffins bages ved 180 grader i  ca. 15 minutter til de er let gyldne. Afkøles på en rist og er bedst på selve dagen og dagen efter. De bliver hurtigt bløde men de er også hurtigt spist♥

image

Print Friendly, PDF & Email

Om Betina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2024 · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2024 · Amelia on Genesis Framework · WordPress · Log ind

Translate »
Menu Title