Glutenfri rugbrød

image

Min ældste søn og jeg kører lige i øjeblikket et forsøg med at undgå gluten i vores mad og så må vi se hvad det gør af gode ting for os. Vi er dog  lidt afhængige af vores rugbrød til frokost og i madpakken og det er jo stadig sundt at spise groft.

Jeg prøver at eksperimentere med forskellige opskrifter på glutenfri rugbrød og har afprøvet denne opskrift som jeg har sammensat af forskellige glutenfri meltyper samt forskellige kerner. Jeg synes faktisk at det er lykkes rigtig godt med denne opskrift og den vil jeg bruge igen.

Det er en stor fordel at bruge en køkkenmaskine til at blande dejen med,  så der kommer meget luft i, da glutenfri dej godt kan blive lidt tungt. Det er mest lyse melsorter, der er i dejen, men den mørke kakaofibermel gør at brødet får en rigtig fin rugbrødsfarve.

Rema 1000 har rigtig mange glutenfri produkter til fornuftige priser og det som jeg ikke kan finde der køber jeg her og her.

imageimage

Glutenfri rugbrød, 2 små eller 1 stort: 

  • 7 1/2 dl vand
  • 10-12 g gær eller 1,5 tsk. Quick yeast
  • 1 spsk.Chiafrø
  • 3 dl blandet frø, evt. palæo blanding
  • 2 dl glutenfri havregryn
  • 1 dl kakaofibermel
  • 1 dl Soyamel
  • 1 dl majsmel
  • 6 dl glutenfri havremel
  • 1 dl boghvedegryn
  • 2 tsk. salt
  1. Start med at blande vand og chiafrø og lad det stå lidt til chiafrøene har suget noget af væsken til sig. Tilsæt gær, salt og frøblandingen. Jeg brugte solsikkefrø, sesamfrø, hørfrø og græskarkerner.
  2. Kør dejen på maskine og tilsæt de forskellige melsorter og havremel til sidst da der evt. skal mere eller mindre i. Dejen skal være som en tyk grød og sørg for at det er æltet godt, gerne i 10 minutter.
  3. Kom dejen i 2 små rugbrødsforme beklædt med bagepapir. Tryk dejen godt ned i formen og lad dem hæve under et viskestykke i 2-3 timer eller i køleskab natten over.
  4. De små rugbrød bages ved 200 grader i ca. 45 minutter. Næste gang jeg bruger denne opskrift vil jeg prøve at bage rugbrødet ved damp.
  5. For at være helt sikker på at rugbrødet er bagt kan man tjekke centrumtemperaturen med et stegetermometer og temperaturen skal ligge på 96-98 grader.

// Indlægget indeholder affiliate links.

Print Friendly, PDF & Email

Speak Your Mind

*

Translate »
Menu Title