Der er nisser på bloggen, indlæg bliver byttet rundt……
En ekstra fridag nydes og bruges til lige hvad jeg har lyst til i dag. Jeg har forberedt maden til i aften, den består af forskellige grøntsager som trænger til at blive brugt.
Vi laver ofte stanniolpakker til grillen. Idag bliver det pakker med:
Porrer i mindre stykker
Rødløg i kvarte
Hvidløgs fed
Rød peber
Gulerødder i lange stykker
Bladselleri
Lidt fennikel
Godt med olivenolie
Krydret med allround krydderi og lidt pebermix.
Pakkerne får ca. 1/2 time på grillen ( vi har gasgrill )
Jeg har lavet dej til groft forccaciebrød:
25 g gær
7 dl vand
1 tsk mørkt agavesirup
1 dl olivenolie
100 g havregryn
300 g groft durummel
300 g hvedemel
75 g grove hvedekerner
Det hele køres på røremaskine til en tyk grød som hæver mindst 1/2 time.
I dag har jeg lavet det i rigtig god tid og det står nu i køleskabet. Jeg tager det frem et par timer inden det skal bages på grillen eller i ovn ved 200 grader i ca. 45 min.
Hældes derefter i et ildfast fad på ca. 30X40 cm og hæver igen 1/2 time.
Pensles med lidt olivenolie og drysses med basilikum groft salt og hvidløg. Prik huller i dejen med fx en grydeske.
Jeg har kogt nye halverede kartofler som skal vendes i persillepesto inden servering.
Pestoen består af:
2 bundter persille
Rigeligt med olivenolie
3 fed hvidløg
1 håndfuld mandler
Salt og peberblanding
Det køres i foodprocessoreren til det har den rette konsistens, gerne lidt groft.
I dag griller vi oksemørbrad til, men retten kan sagtens bruges til fx. en hel grillet ørred eller kyllingebryst fra fx Hopballemølle.
Skriv et svar