Grøntsagstærte med varmrøget laks

Så er kong vinter landet i vores landsdel. Det har givet meget sne og det har været lidt af en udfordring at køre på arbejde. Dog er jeg stadig mere til sne end regn og håber snart at se solen.

Det kolde vejr giver masser af tid og hygge inde. Vi får afprøvet lækre retter, sunde og søde sager.
Idag havde jeg lyst til at lave en tærte med varmrøget laks, den blev rigtig god og faldt i smag hos min familie.
Til 4-5 personer
Jeg startede med at lave tærtedejen af:
100 g mel
60 g smør
2 spsk. Vand
1/2 tsk. Salt
Det hele blev rørt godt sammen, hvilede kold i ca. 1/2 time. Blev derefter rullet ud mellem 2 lag bagepapir, kom i et ildfast fad og på et stk. bagepapir.
Derefter kom fyldet på og blev bagt i ovnen i ca. 30-40 min. ved 180 grader.
Til fyldet brugte jeg:
1 porrer i tynde skiver
2 store håndfulde dampet spinat
2 groftrevne gulerødder
2 tomater i skiver
125 g. varmrøget laks
6 æg
1/2 dl yoghurt naturel
Salt, peber og revet muskat
Æggemassen piskes sammen og overhældes tilsidst.
Serveres med et stykke lækkert brød.
Tips: lav dobbelt portion tærtedej og frys halvdelen. Det er nemt at tage op en dag, hvor man har nogle rester der skal spises.

Print Friendly, PDF & Email

Om Betina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2024 · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2024 · Amelia on Genesis Framework · WordPress · Log ind

Translate »
Menu Title