Min ynglings morgengrød

Min ynglings morgengrød er for tiden denne pink grød, godt inspireret af Christian Bitz.
Portionen er let at lave og tager ingen tid, så jeg laver den også gerne til hverdag.
Jeg bruger:
1 dl havregryn, grov eller alm.
2 1/2 dl vand hvoraf 1/2 dl med fordel kan erstattes af hyldebærsaft.

Ca. 100 g solbær.( man kan variere grøden ved at bruge hindbær, blåbær eller jordbær.)
Grøden koges ved jævn varme og hældes op i 2 tallerkner.
Der pyntes med et par skefulde skyr, 1 passionsfrugt og hakkede ovnristede hasselnødder.
Grøden smager skønt, er sund og dejlig mættende.
Tips: Når vi alligevel bruger ovnen, rister jeg ofte hasselnødder og mandler. De får 10 min. ved 200 grader og smager skønt som snack, på grød og i salater.

Naturen er fyldt med skønne økologiske råvarer. Økologisk er det hvis man plukker og høster på steder hvor der ikke er forurenet, i skoven fx.
Vi bor i nærheden af en skov og høster om foråret hyldeblomster og om efteråret hyldebær. Vi laver massevis af skøn saft som fryses ned i halvliters flasker til vinterens brug.
Print Friendly, PDF & Email

Om Betina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2024 · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2024 · Amelia on Genesis Framework · WordPress · Log ind

Translate »
Menu Title