Kagedåsen med de sprøde knækbrød var gabende tom og det går ikke for jeg nyder altid lige et par knækbrød sammen med en kop te, når jeg kommer hjem fra arbejde. Et par stykker knækbrød lagt sammen med lidt ost eller humus på, det er altså godt.
Opskriften er næsten den samme hver gang, dog afprøver jeg ofte en ny melsort eller andre sunde sager. Denne gang ville jeg afprøve kakaonibs, som tilhører gruppen af superfood. Kakaonibs er super sunde og fyldt med antioxidanter og andre gode sager. Her har jeg brugt dem i sprøde knækbrød og ellers bruger jeg dem ofte som et ekstra drys ovenpå min chiagrød, køleskabsgrød eller havregrød. Det smager skønt af chokolade og uden at være tilsat sukker. Skal disse sprøde knækbrød smage af chokolade, så skal der tilsættes noget mere end den 1/2 dl som jeg har tilsat.
Grove knæk med kakaonibs:
- 1 dl hørfrø
- 1 dl sesamfrø
- 1 dl græskarkerner
- 1 dl solsikkefrø
- 1/2 dl kakaonibs
- 1 dl glutenfri havregryn
- 1,5 dl boghvedemel
- 2 dl havremel
- 1,5 tsk. salt
- 1 tsk. bagepulver
- 1 1/4 dl god rapsolie
- 2 dl vand
- Bland alle de tørre ingredienser
- Tilsæt rapsolie og vand. Rør det grundigt sammen.
- Del dejen i to dele og rul først den ene del ud mellem 2 stykker bagepapir så det passer i størrelsen på en bageplade. Gentag med den anden del dej.
- Skær den udrullede dej ud i passende stykker med fx. en pizzakniv.
- Bag knækbrødet i en 200 grader varm ovn i ca. 15 minutter.
- Afkøl på en rist og opbevar dem i en kagedåse.
Skriv et svar