Grove koldhævede flutes og rygende varm suppe

 

Der er efterår i luften, hvilket giver mig lyst til at lave suppe. Der findes mange forskellige slags lækre supper og denne gang bliver det kartoffel porresuppe. Kartoflerne og porrene har vi i højbedene og det er skønt at kunne gå ud og hente det meste til suppen i vores have.
Til suppen har jeg brugt:
 
2 porrer, gem lidt af det grønne til pynt
500 g kartofler i tern
1-2 løg i tern
3/4 l bouillon 
1 dl fløde
Salt og hvid peber
Olivenolie eller smør
 
Kartofler og løg svitses kort, porrene kommes ved og svitses med. Bouillon tilsættes og suppen småkoger i ca. 20 min. eller til grøntsagerne er møre. Suppen blendes, fløden tilsættes og smages til med salt og peber.


 De forsellige ingredienser er økologiske.
 
Til suppen har jeg lavet koldhævede grovflutes. Det kræver ikke så meget at lave, blot at røre dejen godt sammen og lade den hæve i køleskabet natten over. Til dejen har jeg brugt hvad der lige var i skufferne og vi kan godt lidt det lidt groft.
Der bliver ca. 4 flutes af denne portion.
 
5 dl koldt vand
2 dl skyr eller græsk yoghurt
2 tsk salt
1 lille smule gær 5-10 g
1/2 dl rapsolie
2 tsk mørk agavesirup
200 g italiensk fuldkornsmel
100 g fuldkorns speltmel
50 g skårne hvedekerner
25 g hørfrø
25 g sesamfrø
350 g hvedemel
 
Dejen deles i 4 flutes som bages ved 250 grader i ca. 5 min og derefter ved 200 grader i 10-12 min.
Afkøles på rist.
Print Friendly, PDF & Email

Om Betina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2024 · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2024 · Amelia on Genesis Framework · WordPress · Log ind

Translate »
Menu Title