Havens hindbær giver så mange flotte hindbær i år og jeg plukker og plukker. Hindbærerne bruger jeg som dessert, til dagens morgenmad i min grød eller skyr/ soyayoghurt, nogle kommer i fryseren og dagens portion blev til en hjemmelavet hindbæreddike, som jeg bruger til dressinger til sommerens salater. Jeg plejer bl.a. bare at blande en portion hindbæreddike op med en god olivenolie og krydderier, hvilket smager dejligt.
Jeg gemmer altid fine små glasflasker og glas så jeg kan genbruge disse når jeg sylter. Jeg fandt da også en passende flaske i skabet til min nylavede hindbæreddike. Der blev lidt ekstra til en lille glasflaske fra Søstrende Grene, den kom med i sommerhuset.
Det tager ikke meget tid at lave en hindbæreddike selv og det smager bare skønt og sommerligt. Vi dyrker vores have økologisk og jeg valgte også at bruge en god økologisk hvidvinseddike til denne hindbæreddike. Det er virkeligt et nemt projekt og jeg har allerede ideer til fx solbæreddike og kirsebæreddike til efterårets og vinterens salater.
Hindbærerne er ved at være færdige nu og skal snart klippes ned for de giver kun en gang. Der er allerede kommet nye grene som vil bære frugt næste år. Vi har efterårshindbær som så småt er begyndt at modne nu, så hindbærsæsonen bliver fint forlænget med store flotte bær.
Hindbæreddike, ca. 2,5 dl:
- 200 g meget modne hindbær
- 2 dl hvidvinseddike
- 4 spsk. rørsukker
- Kom de rengjorte hindbær i en gryde sammen med rørsukker og hvidvinseddike.
- Kog det op og lad det småkoge i 15-20 minutter.
- Hæld hindbær og eddike op i en finmasket si og pres hindbærrene godt, så du får det hele med.
- Skold en passende glasflaske og hæld eddiken over i flasken.
- Hindbæreddike opbevares på køl og kan holde længe.
Skriv et svar