Den sidste tids storm og kulde giver stor lyst til at putte sig inde og spise varm og nærende suppe. Vinteren har endnu ikke rigtig budt på sne men til gengæld blæst, regn og kulde, hvilket også er perfekt til at lave langsom simremad og det gør vi rigtig meget. I søndags satte vi 2 økologiske suppehøns over i en gryde sammen med forskellige grønsager. Det stod og småkogte på komfuret et par timer, hvorefter vi tog hønsene op og plukkede alt det gode kød af.
Skrog og resten kom over i gryden igen sammen med lidt mere vand så det hele var godt dækket. Det stod og småkogte på komfuret resten af dagen. Om aftenen blev hele herligheden siet og suppen stillet på køl.
Man kan vælge at bruge den med det samme med masser af grønsager i eller fryse den ned til senere brug. Det er altid godt at have hjemmelavet suppe i fryseren.
Vi valgte at bruge en del af kødet til tarteletter med høns i asparges og resten kom i suppen.
Hønsekødssuppe, ca. 1,5 – 2 liter:
- 2 økologiske suppehøns
- 2 gulerødder
- 1 stort løg
- 1 persillerod
- 1 porre
- Salt og peber
- Skyl suppehønsene godt og kom dem over i en stor gryde.
- Tilsæt de forskellige grønsager som er skåret ud i mindre stykker.
- Kom suppehønsene i 1,5-2 timer og til de er godt møre.
- Tag dem op og pluk alt kødet af.
- Læg skrog og resten tilbage i gryden og tilsæt lidt mere vand. Kom nu suppen i 8-12 timer ved svag varme.
- Afkøl let og si suppen. Stil suppen og kødet på køl til den skal bruges eller fryses ned.
Fyld til supper:
- 3-4 gulerødder i små tern
- 1/4 knoldselleri i små tern
- 1 porre i tynde ringe
- 1 persillerod i små tern
- hønsekød i mindre stykker
Vi valgte at tilsætte broccoli ved siden af da vi gerne ville have mange grønsager i. Disse 2 suppehøns gav mad til flere dage først med tarteletter og derefter hønsekødssuppe.
Skriv et svar