Da jeg forleden lavede råsyltede hindbær til min morgenmad fik jeg også lyst til at lave en portion granola. Det laver jeg nu ofte, men denne gang blev det honningristet granola med chokoladesmag. Virkelig lækkert og kun sødet med honningen. Valnødderne som jeg har tilsat er høstet i efteråret. Skønt med et valnøddetræ i haven som tilmed er økolonisk. Jeg plantede det for 7-8 år siden og det giver de fineste nødder ♥
Jeg drysser chokoladegranola over min skyr sammen med råsyltet hindbær, et sundt, lækkert og mættende måltid, som jeg spiser om morgenen eller som et lille mellemmåltid om eftermiddagen.
Den afkølede honningristede granola er hældt på et fint gammelt sylteglas som står og pynter på køkkenbordet.
Honningristet granola med chokoladesmag:
- 1 dl smagsneutral Kokosolie
- 1/2 dl groft hakkede hasselnødder og valnøddekerner
- 4 dl glutenfri havregryn
- 1/2 dl boghvedegryn
- 1/2 dl græskarkerner
- 1/2 dl solsikkekerner
- 1/2 dl Raw kakao
- 1/2 – 1 dl honning
- Start med at smelte kokosolien og tilsæt de forskellige ingredienser undtagen honning.
- Bland det hele godt og spred blandingen ud i en bradepande med bagepapir.
- Smelt honningen i ca. 30-60 sek. i microbølgeovnen.
- Hæld honningen ud over granolaen og sæt bradepanden i en 170 grader varm ovn i 10-15 minutter.
- Rør i blandingen efter ca. 8 minutter.
- Lad granolaen køle helt af inden det hældes på glas.
Skriv et svar