Jeg er løbet tør for glutenfrit rugbrød som jeg ellers altid plejer at have et lager af i fryseren. Jeg trængte dog til noget andet end rugbrød og har istedet bagt et rustikt og groft glutenfrit brød. Et lækkert og luftigt brød som skal nydes i tykke skiver. Det kan sagtens erstatte rugbrød men også bruges som madbrød til suppe eller en gryderet.
Brødet er fyldt med kerner som mit rugbrød men er også tilsat en del groft revne gulerødder. Jeg valgte at gøre dette brød mørkt med kakaofibermel ( købt i Rema 1000 ), men det vil også være ligeså fint uden. Denne dej laves bedst på en køkkenmaskine da der skal røres meget luft ind i dejen.
Rustikt og groft glutenfrit rugbrød, 2 store brød:
- 1 l vand
- 1/2 dl fiber husk, den gule pakke
- 2 tsk. salt
- 1 dl solsikkekerner
- 1 dl græskarkerner
- 1 dl hørfrø
- 1/2 dl chiafrø
- 4 dl groftrevne gulerødder
- 2 tsk. glutenfri gær
- 400 g GF havremel
- 100 g kikærtemel
- 100 g boghvedemel
- 50 g kakaofibermel
- 100 g fuldkorns rismel
- Hæld vandet op i skålen og tilsæt fiberhusk. Rør det godt sammen og lad det stå i ca. 10 minutter mens kerner vejes af.
- Tilsæt nu kerner og salt. Rør det godt sammen og lad det stå mens mel mm. vejes af og gulerødder rives.
- De revne gulerødder tilsættes og der røres godt. Hæld mel og gær i lidt efter lidt og rør dejen godt i 3-5 minutter.
- Form 2 rustikke brød og læg dem på bagepapir på en bageplade.
- Lad brødene hæve i 1 time og rids dem herefter med en kniv.
- Bag brødene midt i ovnen ved 180 grader i 1 time og 20 minutter. Jeg brugte vores dampovn og bagte dem med 25% damp. En almindelig ovn kan sagtens bruges og man kan tilsætte vand i en bradepande nederst i ovnen.
- Efter bagning afkøles brødene på en rist inden de pakkes i poser. Jeg valgte at fryse det ene brød.
// indlægget indeholder affiliate links.
Skriv et svar