Det kolde vejr og en omgang influenza gav lyst til rygende varm hyldebærsuppe. Heldigvis havde vi hjemmelavet hyldebærsaft på lager og så er det dejligt nemt at lave. Rygende varm hyldebærsuppe med en top af skyr, æble i tern og et drys honningristet mysli, det er lækkert. Den varme suppe lindre en øm hals og smager tilmed skønt og egentlig er det lidt en dessert, men der er lige meget når man er syg. Med hyldebærsaft og honningristet mysli på lager så tager det ca. 5 minutter at lave en portion lækker hyldebærsuppe.
Hyldebærsuppe til 2 personer:
- 4 dl hyldebærsaft
- 2 dl vand
- 2 spsk majsstivelse
- Æbletern
- Skyr
- Honningristet mysli
- Bland hyldebærsaft og 1 3/4 dl vand og kog det langsomt op. Lad småkoge et par minutter.
- Rør majsstivelse med 1/3 dl vand og rør det i suppen. Lad suppen småkoge under omrøring i ca. 1 minut.
- Server suppen rygende varm med en top af skyr, æbletern og honningristet mysli.
Hyldebærsuppe er en dessert som vi sjældent spiser og der jo egentlig synd. Hyldebær kan man om efteråret plukke i hegn og krat. Vi plukker vores på ture i skoven eller nede i haven. Bærene er smækfyldte med C vitamin og dermed gode mod forkølelse og ondt i halsen. De må aldrig spises rå, da de så kan være giftige, men de smager heller ikke godt rå.
Skriv et svar