Hyldeblomsaft og hyggelige timer i sommerhuset

Sidste weekend nåede jeg lige at sætte en portion almindelig hyldeblomstsaft over inden vi tog hjem fra sommerhuset. Den har stået og hygget sig i køleskabet i 5 dages tid og er nu siet og hældt på flasker. Vi har altid en flaske eller to med forskelligt hjemmelavet saft i, lige parat til at hælde i et glas med iskoldt danskvand for det har vi også altid i køleskabet. 

Jeg laver saft i lange baner lige nu og noget drikker vi med det samme og noget gemmes i fryseren til senere. Det smager også skønt og sommerligt om vinteren og har man lidt ondt i halsen smager det skønt med varmt vand i.

Hyldeblomsterne er også plukket fra træet i haven ved sommerhuset. Det blev de sidste fra dette træ, resten får lov at modne til hyldebær som fuglene sikkert spiser.

Endnu en weekend er blevet tilbragt og nydt i sommerhuset med dejlige ture til stranden, lækre frokoster og jordbær med fløde ♥

Hyldeblomstsaft, ca. 1 liter:

  • 30 store hyldeblomstskærme
  • 2 øko citroner
  • 2 spsk. citronsyre
  • 500 sukker
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 1 liter vand
  1. Fjern synlige smådyr fra hyldeblomsterne og klip de grønne stilke af.
  2. Kom hyldeblomster i en stor skål sammen med citron i skiver.
  3. Tilsæt citronsyre.
  4. Kog vandet op med sukker og hæld det over blomsterne.
  5. Stil blandingen i køleskabet i 3-4 dage. Rør i blandingen hver dag.
  6. Efter endt trækning hældes blandingen igennem en finmasket si.
  7. Hæld den færdige hyldeblomstsaft på rene glasflasker eller frys det ned i poser.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Latest from Instagram

Copyright © 2018 · Theme by 17th Avenue

Translate »
Menu Title