I plantekasserne på Fyn

I foråret da vi fik ryddet op og fjernet en masse ukrudt ved sommerhuset, blev der plads til 3 plantekasser. Da alt ukrudtet var fjernet blev der lagt plantedug og 6 pallerammer blev placeret, 2 ovenpå hinanden. Herefter blev en masse strandsten kørt på og plantekasserne blev fyldt med god jord.

Det var sidst på foråret og jeg såede de frø jeg havde tilbage af forskellige grønsager og blomster. Jeg plantede en jordbær og en hindbærrabarber, nogle tomater, grønkål, squash og græskarplanter. Det har været en regnfuld sommer så det er begrænset hvor meget jeg har vandet, så det har egentlig bare passet sig selv. 

Det vokser og gror i vilden sky og jeg er så imponeret for jeg havde ikke regnet med så meget. Det er en fryd at se hvor meget det er vokset uge for uge, når vi tager i sommerhuset.

Om lidt kan vi høste ærter, hokaido, græskar, fennikel, gulerødder og meget mere. Vores grønkål bliver til gengæld ikke til så meget  for de har været hårdt angrebet af kållarver. Jeg må forsøge med plantedug næste år.

Jeg glæder mig til at høste hokaido og lave en lækker suppe af dem. Der er rigtig mange grønne tomater og jeg er spændt på om de når at modne ellers må jeg igang med opskrifter på grønne tomater. Fennikel, spinat og salat laver vi lækre salater af.

Alt i alt har det været en succes og vi skal helt sikkert have plantekasserne fyldt med dejlige usprøjtede og økologiske grønsager igen næste år ♥

Print Friendly, PDF & Email

Om Betina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2023 · Amelia on Genesis Framework · WordPress · Log ind

Translate »
Menu Title