Sikke en skøn weekend det har været og hvor har vi trængt til sol og lidt varme. Vi var ude det meste af lørdagen hvor vi ordnede vores terrasse. Der blev fejet, ryddet op og havemøblerne kom på plads. Krukkerne blev trimmet og venter nu på at blive plantet til med forårsblomster.
Efter en dejlig dag udenfor i den friske luft, som stadig er lidt kold, så er det dejligt med en tallerken rygende varm suppe. Jeg lavede denne indiske suppe med varme krydderier og håbede på at den kunne give lidt varme. Det kan man roligt sige at den gør og samtidig er den også sund og nærende. Den indeholder en hel del grønsager sammen med en fed kokosmælk, tomater og kidney beans som mætter godt. Det er en rigtig god “tøm grøntsagsskuffen” ret og det var lige præcis det jeg gjorde da jeg lavede denne suppe.
Som altid fik jeg lavet en stor portion som nu gør at jeg kan tage en portion med til min frokost. Det er jo skønt.
Indisk suppe med varme krydderier:
- 4 gulerødder i tynde skiver
- 1/2 blomkål i små buketter
- 1/2 lille hvidkål skåret tyndt ud
- 1 rød peber i mindre tern
- 2 løg i mindre tern
- 2-3 fed hvidløg i skiver
- 200 g tørrede kidneybeans eller 1 dåse, ca. 400 g
- 2 tsk. Graham Masala
- 2 tsk. karry
- 1 tsk. stødt koriander
- 1 tsk. stødt spidskommen
- 1/2 tsk. stødt ingefær
- 1/2 tsk. gurkemeje
- 1/2 tsk. kanel
- 1 ds. kokosmælk
- 1 ds. hakkede tomater
- Smagsneutral kokosolie
- Salt og peber
- Start med at sautere løg og hvidløg i lidt kokosolie.
- Tilsæt krydderierne, på nær salt og peber, og “brænd” dem godt af mens det vendes med løgene.
- Resten af grønsagerne, undtagen rød peber, tilsættes og vendes med krydderier og løg.
- Tilsæt kokosmælk, hakkede tomater og lidt ekstra vand. Grønsagerne skal være 3/4 dækket med væske.
- Lad suppen småkoge i ca. 20 minutter til grønsagerne er al’dente. De sidste 5 minutter tilsættes den røde peber og de skyllede kidney beans. Smag til med salt og peber.
- Nyd suppen rygende varm.
// Indlægget indeholder affiliate links.
Skriv et svar