Hyldeblomstsaft hører sommeren til og der går ikke en sommer uden jeg har en produktion igang af den meget lækre hyldeblomstsaft. Hyldeblomster har man næsten altid adgang til for enten er de i haven eller også er de at finde i hegn og krat. Tidligere havde vi hyld i både haven hjemme og i sommerhuset, men da begge huse er solgt har vi været på udkik efter nye steder.
Heldige os, for på en tur i vores nye område og tilhørende skov fandt vi masser af hyld og fik på denne tur også plukket blomster til ca. 5 liter hyldeblomstsaft.
I år er al hyldeblomstsaften lavet på en gang og ikke over flere gange som jeg plejer. Jeg har fået fat i en stor levnedsmiddelspand med tilhørende låg på 12 liter som lige kunne gå ind i køleskabet.
Her blev de ca. 5 liter saft produceret af friske udsprungne hyldeblomster plukket et sted uden os og forurening, sammen med masser af økologiske citroner, citronsyre, rørsukker og litervis af kogende vand.
Efter afkøling kom spanden på køl og jeg har rørt i det en gang dagligt i ca. 4 dage hvorefter det blev siet igennem et klæde. Det vi ikke drikker med det samme bliver hældt på poser og kommer i fryseren. Vi tager en pose op efterhånden som det bliver drukket og det er ret populært i iskoldt danskvand. Uhm ♥ så kan sommeren altså godt komme.
Opskriften finder du her, og jeg tænker at man stadig kan finde hyldeblomster, hvor der er lidt skygge fx. i skoven.
Skriv et svar