Det må absolut være et rigtig godt kirsebær år i år og sæsonen har været dejlig lang. Vi har købt store sorte og meget lækre kirsebær i vejboderne på Fyn i meget lang tid og jeg har spist mig adskillige mavepiner til. Jeg har nydt at kunne smovse i dem og har da også både frosset en pæn portion ned til julens kirsebærsauce og også lavet denne lækre kirsebæreddike, som vil gå godt sammen med efterårets og vinterens salater, fx Frisk rødkålssalat med kirsebæreddike.
Vi køber altid proviant i en af de mange vejboder på vores vej til vores sommerhus på Fyn og efter den lange kirsebærsæson er det nu sæson for lækre blommer, æbler, pærer, hokaido og meget mere.
Kirsebæreddike, ca. 1,5 dl:
- 200 g store mørke modne kirsebær uden sten
- 2 dl hvidvinseddike
- 4 spsk. rørsukker
- Kom de rengjorte kirsebær i en gryde sammen med rørsukker og hvidvinseddike.
- Kog det op og lad det småkoge i 15-20 minutter.
- Hæld kirsebær og eddike op i en finmasket si og pres kirsebærrene godt, så du får det hele med.
- Skold en passende glasflaske og hæld eddiken over i flasken.
- Kirsebæreddike opbevares på køl og kan holde længe.
Skriv et svar