Til vores julemiddag servere vi altid en frisk rødkålssalat som står rigtig godt til et ellers lidt tungt måltid. Det er en dejlig frisk salat som indeholder både lidt rødbede, friske granatæblekerner, appelsin og hjemmeavlede valnøddekerner.
Dressingen er dog et nyt indslag i år, da jeg i kirsebærsæsonen i julimåned fik den ide at lave Kirsebæreddike , lige præcis med det formål at bruge denne kirsebæreddike i julens friske rødkålssalat.
Rødkålssalaten smagte forrygende godt og skålen blev hurtigt tømt. Jeg har planer om at lave en portion mere en af dagene. Jeg ved ikke om det er alt det lækre og lidt fede julemad, men efter jul har jeg altid lyst til salat og let mad.
Frisk rødkålssalat med kirsebæreddike:
- 1/4 rødkål skåret tyndt ud
- 1 fintrevet rødbede
- 1 stor håndfuld let ristede valnødder i brud
- 1 sød appelsin skåret ud i små stykker
- 1 håndfuld granatæblekerner
- Et drys frisk persille
Vinaigrette:
- 4 spsk. kirsebæreddike
- 4 spsk. olivenolie
- Evt. lidt ahornsirup
- Salt og peber
- Bland ingredienserne til vinaigretten og smag den til med salt og peber.
- Hæld lidt over den tyndskårne rødkålssalat og bland det godt.
- Tilsæt de øvrige ingredienser og pynt med valnødder.
Skriv et svar