23. december og travlhed i køkkenet

Det er snart jul og julefreden er ved at  sænke sig. Vi har juleferie og i morgen skal vi fejrer juleaften med alt hvad der hører sig til. Det er blevet d. 23. december og risengrøden til årets ris a la mande er blevet lavet idag. Det er dog let klaret med den metode vi bruger, så er der nemlig stadig masser af tid til at hygge og til at klare alle de andre gøremål.

“Det er risengrød (smask)
Der gør næsen rød (smask)
og kanel bli’r strøed
det gør skorpen sprød
grød skal være blød og ikke tør.
Det er risengrød (smask)
der gør ganen blød (smask)
og kanel bli’r strøed
det gør grøden sød
men sæt ikke skeen i den før
end risengrød den har fået
en smørklat smør” ♥

Den letteste måde at lave risengrød på er at give risengrøden et godt opkog og herefter afslutte kogningen i en høkasse. Vi har dog ingen høkasse, men pakker gryden ind i et håndklæde og stiller den ind under en dyne. Her står risengrøden og passer sig selv et par timer.

Idag har jeg lavet en ekstra stor portion så der også er en portion risengrød til de af os som elsker risengrød ♥

 

Risengrød til ris a la mande og smagsprøver:

  • 3 L sødmælk
  • 375 g grødris
  • 1 nib salt
  • Kanelsukker
  • Smør
  1. Skyl grødrisen godt i koldt vand.
  2. Kom mælken i en stor gryde sammen med grødris og et nib salt. 
  3. Bring det i kog unden omrøring.
  4. Skru ned for varmen når det koger og kog det i 12-15 minutter under omrøring.
  5. Skru op for varmen, så det koger godt, læg låg på og stil det i “høkassen”.
  6. Efter endt kogning røres der godt rundt i risengrøden og den er nu klar til servering eller til at tilsætte de forskellige ingredienser til Vaniljeprikket ris a la mande.
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Latest from Instagram

Copyright © 2019 · Theme by 17th Avenue

Translate »
Menu Title