Jeg har smagt nogle meget lækre knækbrød bagt med kastanjemel, som min søde kollega har lavet. Kastanjemel gør at de smager mere sødt end ellers uden at være tilsat sukker. Jeg er gået ud fra den opskrift jeg ellers plejer at bruge men blot udskiftet noget af det grove mel med kastanjemelet.
Knækbrød med kastanjemel:
- 1 dl græskarkerner
- 1 dl sesamfrø
- 1 dl grovvalsede havregryn
- 1 dl solsikkekerner
- 1 dl hørfrø
- 1 dl rugmel
- 2 dl fuldkornsspelt
- 2 1/2 dl kastanjemel
- 1 1/2 tsk salt
- 1 1/4 dl rapsolie
- 2 dl koldt vand
- 1 tsk bagepulver
De forskellige ingredienser blandes godt, deles i 2 portioner, som hver rulles tyndt ud mellem 2 stykker bagepapir. Herefter skærer jeg pladen ud i passende stykker som drysses med lidt islandsk flagesalt.
De to plader kommer i en 180 grader varm ovn i ca. 15 minutter alt afhængig af ovnen. De skal være godt brune og sprøde.
Knækbrød med kastanjemel, smurt og med en god skive ost, samt min søsters lækre appelsinmarmelsde med chili og vanilje. En god kom kaffe til og jeg nyder en velfortjent eftermiddagspause.
Skriv et svar