Knækbrød med kastanjemel

image

Jeg har smagt nogle meget lækre knækbrød bagt med kastanjemel, som min søde kollega har lavet. Kastanjemel gør at de smager mere sødt end ellers uden at være tilsat sukker. Jeg er gået ud fra den opskrift jeg ellers plejer at bruge men blot udskiftet noget af det grove mel med kastanjemelet.

image

Knækbrød med kastanjemel:

  • 1 dl græskarkerner
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl grovvalsede havregryn
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 dl hørfrø
  • 1 dl rugmel
  • 2 dl fuldkornsspelt
  • 2 1/2 dl kastanjemel
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 1/4 dl rapsolie
  • 2 dl koldt vand
  • 1 tsk bagepulver

De forskellige ingredienser blandes godt, deles i 2 portioner, som hver rulles tyndt ud mellem 2 stykker bagepapir. Herefter skærer jeg pladen ud i passende stykker som drysses med lidt islandsk flagesalt.

De to plader kommer i en 180 grader varm ovn i  ca. 15 minutter alt afhængig af ovnen. De skal være godt brune og sprøde.

image

Knækbrød med kastanjemel, smurt og med en god skive ost, samt min søsters lækre appelsinmarmelsde med chili og vanilje. En god kom kaffe til og jeg nyder en velfortjent eftermiddagspause.

image

Print Friendly, PDF & Email

Speak Your Mind

*

Translate »
Menu Title