Kold kartoffelsalat

Endelig er det blevet tid for at høste vores egne avlede kartofler fra vores plantekasser, hvilket vi har nydt godt af de seneste uger. Vi fik dem ikke sat så tidligt og kan nu forlænge sæsonen med nye kartofler. Der er intet som nyopgravede kogte kartofler og vi laver altid lidt ekstra til en kartoffelmad eller som idag til en portion kold kartoffelsalat. Vi spiste kartoffelsalaten til grillede økologiske pølser fra det økologiske landbrug Johannesminde. Det ligger ved Skanderborg og er en oplevelse at besøge.

Kold kartoffelsalat, 4 personer: 

  • 500 g nyopgravede kartofler
  • 1/2 rødløg
  • Frisk persille
  • Purløg
  • 2 dl Cr. Fraiche 18%
  • 1 dl majonaise 
  • 1 tsk. Dijon sennep
  • 1 tsk. Ahornsirup
  • Salt og peber
  1. Rengør kartoflerne og kog dem i letsaltet vand. Hæld herefter vandet fra og skyld dem i iskoldt vand. Pil dem og skær dem i mundrette stykker.
  2. Skær rødløget ud i fine tern, klip purløget og hak persillen let.
  3. Bland dressingen af Cr. Fraiche, majonaise og Dijon sennep. Smag til med salt og peber.
  4. Kom løg og de afkølede kartofler i dressingen og bland godt.
  5. Server kartoffelsalaten i en skål med et drys purløg og rødløg i fine tern.
Print Friendly, PDF & Email

Speak Your Mind

*

Translate »
Menu Title