Kombucha med julekrydderier

img_2945

Jeg er kommet rigtig godt igang med at brygge kombucha og eksperimentere med forskellige smagsgivere i 2. fermentering. Her op til jul er det oplagt at tilsætte julekrydderier og jeg har haft et par flasker kombucha stående med hel kanel, ingefær  og appelsin.

img_2947img_2946

Kombucha’en  har stået og samlet smag i en uges tid ude på køkkenbordet og  herefter er det stillet på køl hvor det sagtens kan holde sig et godt stykke tid. Jeg laver oftest 3  flasker med færdig kombucha og tilsætter forskellige smagsgivere, så jeg har lidt at vælge imellem og også får afprøvet en masse lækre sager. Jeg drikker ca. 2  glas iskoldt kombucha hver dag og det er rigtig sundt. Denne kombucha smager dejligt af jul ♥

Kombucha med julekrydderier: 

  • 750 ml kombucha
  • 2 store stykker kanel
  • 1 mindre stykke skrællet ingefær i små stykker
  • 1/4 appelsin med skal skåret ud i mindre stykker

Det hele kommes i en stor flaske med patentprop og trækker i ca. 1 uge ude på køkkenbordet. Husk at åbne for flasken dagligt da den ellers kan springe pga. kulsyren i Kombucha’en. Når det har trukket tilstrækkeligt, stiller jeg det i køleskabet. Kombucha’en bliver siet efterhånden som jeg drikker det. 

 

Print Friendly, PDF & Email

Speak Your Mind

*

Translate »
Menu Title