Jeg er kommet rigtig godt igang med at brygge kombucha og eksperimentere med forskellige smagsgivere i 2. fermentering. Her op til jul er det oplagt at tilsætte julekrydderier og jeg har haft et par flasker kombucha stående med hel kanel, ingefær og appelsin.
Kombucha’en har stået og samlet smag i en uges tid ude på køkkenbordet og herefter er det stillet på køl hvor det sagtens kan holde sig et godt stykke tid. Jeg laver oftest 3 flasker med færdig kombucha og tilsætter forskellige smagsgivere, så jeg har lidt at vælge imellem og også får afprøvet en masse lækre sager. Jeg drikker ca. 2 glas iskoldt kombucha hver dag og det er rigtig sundt. Denne kombucha smager dejligt af jul ♥
Kombucha med julekrydderier:
- 750 ml kombucha
- 2 store stykker kanel
- 1 mindre stykke skrællet ingefær i små stykker
- 1/4 appelsin med skal skåret ud i mindre stykker
Det hele kommes i en stor flaske med patentprop og trækker i ca. 1 uge ude på køkkenbordet. Husk at åbne for flasken dagligt da den ellers kan springe pga. kulsyren i Kombucha’en. Når det har trukket tilstrækkeligt, stiller jeg det i køleskabet. Kombucha’en bliver siet efterhånden som jeg drikker det.
Skriv et svar