Lækkert luftigt og glutenfri grovbrød

 

Her er en super god opskrift på et lækkert luftigt og glutenfri grovbrød og nok den bedste opskrift jeg har prøvet. Denne gang har jeg bagt brødet i små forme og resultatet er blevet så godt. Ved endt bagning havde jeg lige et termometer i et af brødene, temperaturen viste ca. 99 grader og er en god rettesnor for at brødet er færdigbagt. 

Det ene grovbrød blev spist da det lige var tilpas afkølet, for der er intet som nybagt lunt brød med iskoldt smør og en skive god ost. Et andet brød ligger nu i fryseren og det sidste bliver brugt  til madpakker i denne uge.

Mit glutenfrie brød er fyldt med sunde økologiske råvarer, det er groft og kan bages lys eller mørkt. Jeg har valgt at bage det mørkt så det minder om rugbrød. Hemmeligheden ligger i kakaofibermelet, som giver farven.

Mit brød er ikke fyldt med unødige ingredienser som fx sukker, som er i snart sagt alt og jeg bliver så irriteret over, at der er sukker i det rugbrød, som jeg ind imellem køber.

Lækkert luftigt grovbrød, 3 små:

  • 1 l vand
  • 1/2 dl fiber husk, den gule pakke
  • 3 tsk. salt
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 dl græskarkerner
  • 1 dl hørfrø
  • 1/2 dl chiafrø
  • 4 dl groftrevne gulerødder
  • 2 tsk. glutenfri gær
  • 400 g GF havremel
  • 100 g kikærtemel
  • 100 g boghvedemel
  • 50 g kakaofibermel
  • 50 g fuldkorns rismel
  1. Hæld vandet op i skålen og tilsæt fiberhusk. Rør det godt sammen og lad det stå i ca. 10 minutter mens kerner vejes af.
  2. Tilsæt nu kerner og salt. Rør det godt sammen og lad det stå mens mel mm. vejes af og gulerødder rives.
  3. De revne gulerødder tilsættes og røres sammen med mel og gær som tilsættes lidt efter lidt. Rør dejen godt i 3-5 minutter, jeg brugte en køkkenmaskine til dette.
  4. Fordel dejen i rugbrødsforme beklædt med bagepapir. Jeg brugte 3 mindre forme med 2 større kan også bruges. 
    Lad brødene hæve i 1 time og rids dem herefter med en kniv eller stik dem med en gaffel. 
  5. Bag brødene midt i ovnen ved 180 grader i 1 time og lidt mere. Brug et termometer og tag brødet ud når temperaturen måler ca. 99 grader.
  6. Jeg brugte vores dampovn og bagte dem med 25% damp. En almindelig ovn kan sagtens bruges og man kan tilsætte vand i en bradepande nederst i ovnen.
  7. Efter bagning afkøles brødene på en rist inden de pakkes i poser. 
Print Friendly, PDF & Email

Om Betina

Kommentarer

  1. Mia Johansen skriver

    Hej Betina
    Ville man kunne bage dette brød uden chiafrø, da jeg ikke tåler dette.. Vh Mia

    • Betina skriver

      Hej Caroline
      Jeg har fundet kakaofibermel i Rema 1000, men har også set det i forskellige netbutikker.
      Vh. Betina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2024 · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2024 · Amelia on Genesis Framework · WordPress · Log ind

Translate »
Menu Title