Lækre luftige glutenfrie boller

 Vores nye hus er bygget færdigt og endelig har vi fået vores eget køkken igen. Midt i al flytterodet var jeg simpelthen nød til at prøvekøre den nye dampovn. I vores gamle hus havde vi også dampovn og jeg har brugt den rigtigt meget til bagværk, så jeg var spændt på om den nye var lige så god. 

Det er den heldigvis og den er nu godkendt og jeg har bagt de fineste luftige og flot hævede glutenfrie boller. Bollerne er rigtig lette at bage og røres hurtigt sammen. 

Dette er en opskrift jeg ofte bruger for bollerne er virkelig gode og holder ikke længe her i huset. 

Glutenfri kerneboller, 10-12 stk.:

  • 5 dl vand
  • 2 spsk. chiafrø
  • 2 spsk. gul fiberhusk
  • 1 spsk. rapsolie
  • 1/2 dl blandede kerner fx. hørfrø, sesamfrø og græskarkerner
  • 1 tsk. glutenfri gær
  • 1 tsk. salt
  • 100 g fuldkornrismel
  • 100 g havremel
  • Græskarkerner til drys
  1. Hæld vand i en skål og tilsæt chiafrø og fiberhusk. Bland det godt og lad det stå i mindst 5 minutter.
  2. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør det godt sammen i hånden.
  3. Skrab siderne ned og stil dejen til hævning i mindst en 1/2 time.
  4. Form bollerne med 2 skeer og læg dem på en plade med bagepapir. Læg et klæde over og lad bollerne hæve yderligere i 1/2 time.
  5. Tænd ovnen på 180 grader. Jeg brugte 25 % damp, men varmluft kan også bruges. Bollerne bagte i ca. 40 minutter og blev afkølet på en rist.

Bollerne blev helt afkølede inden vi utålmodige kunne smage dem. De er meget fugtige indeni når de er varme og næsten umulige at skære over. Da de endelig var afkølede spiste vi dem til eftermiddags kaffen og haps, haps, haps, så var de væk.

De her glutenfri kerneboller har virkelig en dejlig krumme og er meget luftige og lette.

Print Friendly, PDF & Email

Om Betina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2024 · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2024 · Amelia on Genesis Framework · WordPress · Log ind

Translate »
Menu Title