Langtidshævede landbrød

De her langtidshævede landbrød er både lækre og lette at lave hvis man er ejer af en køkkenmaskine. Brødet laves over 2 dage så det kræver lidt planlægning og en god portion tålmodighed. Det er med garanti det hele værd og jeg skal helt sikkert bage de her langtidshævede landbrød i den kommende weekend.

Første dag blandes mel, vand og gær, hvorefter det røres godt sammen og stilles et lunt sted natten over. Dagen efter blandes resten af ingredienserne og dejen æltes på maskinen ved mellemste trin i ca. 10 minutter. Nu dækkes skålen med folie og et viskestykke hvorefter dejen hæver ved stuetemperatur i ca. 5 timer.

Efter 4,5 time tændes ovnen ved 230 grader og en pizzasten eller bageplade varmes med. Gør 2 stykker bagepapir klar, drys med lidt mel og hæld halvdelen af dejen over på hvert stykke bagepapir. Drys lidt mel på hvert brød og kom dem ind på pizzastenen/bagepladen. Skru ned til 200 grader og bag brødene i ca. 35 minutter.

Jeg bager brødene ved 200 grader med 25% damp og har man ikke en dampovn kan man stille en lille foliebakke med vand i bunden af ovnen. 

Dag 1, fordej:

 • 3,5 dl vand
 • 350 g fuldkorns ølandsmel
 • 7 g gær

Dag 2:

 • 3 dl vand
 • 10 g gær
 • 5 tsk. salt
 • 0,25 dl ahornsirup
 • 550 g hvedemel
 1. Første dag blandes vand, mel og gær til en tyndtflydende masse. Dæk skålen med film og stil den ved stuetemperatur til dagen efter.
 2. Kom fordejen i en skål og tilsæt vand, gær, salt og ahornsirup. Rør til gæren er opløst.
 3. Tilsæt mel i dejen lidt ad gangen og kør den på maskine ved mellemtrin i 10-12 minutter.
 4. Læg et klæde over skålen og stil den lunt i ca. 5 timer.
 5. Kom en eller 2 pizzasten/ bageplader i ovnen og tænd ved 230 grader. 
 6. Hæld  forsigtigt dejen i 2 dele ud på hvert sit stykke meldryssede bagepapir. Form dejlen let til 2 brød og kom dem i den varme ovn. 
 7. Temperaturen skrues ned på 200 grader og brødene bages i ca. 35 – 40 minutter eller til de har en kernetemperaturen på ca. 95 grader. De skal have godt med farve, være sprøde og lyde hult når man banker på dem.

Print Friendly, PDF & Email

Om Betina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2023 · Amelia on Genesis Framework · WordPress · Log ind

Translate »