Basilikumpesto

Grønt er godt og det samme er en god hjemmelavet basilikumpesto. Det smager skønt og et glas af dette er oftest at finde i vores køleskab. Vi bruger det til snart sagt alt lige fra dressing i salat, til en god mozzarella, pizza, pastaretter og ikke mindst til de nye kartofler, som kan købes om nogle måneder. Oven i den skønne smag er det også super sundt og let at lave. Jeg laver pestoen på en foodprocessor og det tager ingen tid.

Basilikumpesto, 1 lille glas:

  • 1 bundt basilikum
  • 1 fed hvidløg
  • 25 g revet parmesan
  • 50 g solsikkekerner
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1,5 dl olivenolie
  • Salt og peber

Kom de forskellige ingredienser op i blenderskålen og blend til pesten har den rette konsistens og gerne med lidt bid, så solsikkekernerne ikke bliver blendet helt. Tilsæt evt. mere olivenolie og smag til med salt og peber. 

Print Friendly, PDF & Email

Speak Your Mind

*

Translate »
Menu Title