Økokylling i Rømertopf er virkelig en ret som er let at lave og kan forberedes mange timer inden den skal serveres. Ind imellem når vi fx tager et smut i sommerhuset og ved at vi kommer hjem samme dag, laver vi denne ret. Inden vi tager afsted tilbereder vi hele retten, sætter Rømertopfen i ovnen og programmere ovnen til at være færdig på et bestemt tidspunkt. Idag blev tiden indstillet til kl. 19.00 og da vi kom hjem duftede det dejligt af kylling. Retten var næsten færdig da det kun var en omgang grill og saucen der manglede. Det tog ca. 20 minutter og herefter var kyllingen, grønsager og en lækker sauce klar til servering.
Vi faldt over nogle billige økologiske kyllinger da vi var ude at handle og de er gode til denne ret. Aller først skal Rømertopfen sættes i blød i vand. Vi hælder vand i den nederste del som er glaseret, sætter den øverste del oveni og hælder vand i denne. Delene står i blød i mindst en halv time.
Økokylling i Rømertopf, ca. 4 personer:
- 1300 g økologisk kylling
- 1 kg kartofler
- 2 små porrer
- 1 løg i kvarte
- 1/2 citron
- Citrontimian
- 100 g smør
- 1 fed hvidløg
- 3 dl vand
- Salt og peber
- Hvis kartoflerne er pæne og økologiske skylles de bare og skæres i både, gulerødder i halve, løg i kvarte og porrer i mindre stykker. Alle grønsagerne lægges i bunden af Rømertopfen og vandet tilsættes.
- Der laves kryddersmør af smør, hakket citrontimian, presset hvidløg og lidt salt. Skindet på kyllingen løsnes med et ske og kryddersmørret tilsættes. Kyllingen grides udvendig med salt, peber og den halve citron lægges ind i kyllingen.
- Kyllingen placeres ovenpå grønsagerne og låget sættes på.
- Hele herligheden stilles i en kold ovn, indstilles på tidspunkt for start og slut på 200 grader.
- Kylling i Rømertopf tager 1,5 time at lave ved 200 grader samt efterfølgende ca. 20 minutter på interval grill eller mindre på alm. ovngrill.
Hjemmeavlede citrontimian fra plantekasserne oppe på terrassen. Det er urban organic gardening ♥
Skriv et svar