Øllebrød

Vi taler og læser meget om madspild. Der skal gøres noget ved det og vi er også opmærksomme på det her i huset. 

Idag lå der en kedelig rest fuldkornsrugbrød i skabet og den er nu blevet forvandlet til en gang lækkert øllebrød. Uden øl blev det idag og det smager alligevel rigtig godt. 
Jeg kender en køkkendame, som laver det mest lækre øllebrød så det er hende jeg er blevet inspireret af. Det bliver jeg nu tit for hun laver mange lækre ting.
Idag brugte jeg:
Ca. 450 g fuldkornsrugbrød 
Vand så det lige dækkede
50 g rørsukker
Fløde eller flødeskum
( min morfar spiste altid en bjælke ost til )
Øllebrøden koges til det begynder at tykne og rugbrødet er pisket godt ud, det tager ca. 15 min.
Derefter kommes det i en si og jeg brugte piskeriset til at presse det godt igennem.
Det kommes atter op i gryden og sukkeret tilsættes. Småkoger ganske let og serveres med fløde.
Print Friendly, PDF & Email

Om Betina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2025 · Amelia on Genesis Framework · WordPress · Log ind

Translate »
Menu Title