Ovnbagt omelet

Igår eftermiddags rengjorde jeg en masse gode grønsager som jeg skar ud i mindre stykker til en ovnbagt omelet. Den er smækfyldt med masser af grønsager og meget mættende da der både er æg og skyr i den.

Jeg vil nyde den som min morgenmad, frokost eller aftensmad i de kommende dage. Jeg vil nemlig gerne tilbage til mit sunde spor efter en dejlig ferie, hvor jeg ikke har været så sund.

Så nu står den på sunde sager og masser af gode og mættende salater. Jeg synes at det er meget lettere at følge en sund livstil hvis der er små retter i køleskabet, som er klar i en håndvending, hvis jeg har travlt. Derfor har jeg lavet denne store portion som rækker nogle dage. 

Idag bliver den min morgenmad og i morgen bliver den måske min frokost sammen med lidt salat.

Ovnbagt omelet, 6 personer:

  • 12 små søde tomater
  • 1 spuash
  • 1 rød peber
  • 1 løg
  • 1/4-1/2 porrer
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stor håndfuld babyspinat
  • 2 handfulde persille
  • 8 æg
  • 2 dl skyr
  • 2 tsk salt
  • Friskkværnet peber
  • 1 tsk. Gurkemeje
  • 1 tsk. frisk revet muskatnød
  • Kokosolie
  1. Skær spuash, løg og rød peber i mindre tern og hak hvidløg groft.
  2. Porren skæres ud i tynde skiver, persillen hakkes og tomater halveres.
  3. Svits spuash, løg, hvidløg, porre og peberfrugt i kokosolien.
  4. Hæld grønsagerne i et ildfast fad som lige er penslet med kokosolie. Læg babyspinat over og vend det let sammen med grønsagerne.
  5. Pisk æg, syr og krydderier og hæld det over. 
  6. Kom den hakkede persille over og pres det let ned så det kommer under æggemassen.
  7. Læg til sidst de halverede tomater på og pres tryg dem let ned i æggemassen men så de stadig er synlige.
  8. Bag omeletten ved 180 grader i ca. 1/2 time.

Print Friendly, PDF & Email

Om Betina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2024 · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2024 · Amelia on Genesis Framework · WordPress · Log ind

Translate »
Menu Title