Efteråret har været mildt og der er liv i tomaterne i orangeriet endnu selvom de synger på sidste vers nu. Det kniber med at få de sidste grønne tomater modne. Dog er der også modne tomater på planterne og dem har jeg nu fået høstet. Der var ikke så mange, men nok til en gang ovntørrede tomater.
De ovntørrede tomater skal bruges til lækre pastaretter. Jeg har længe, ja nok i et par år haft en fin rød Jamie Oliver pastamaskine til at stå. Den står fint i skabet, men den skal jo også bruges, så det er et projekt i nærmeste fremtid og hjemmelavet pasta smager skønt og man kan komme alt muligt i, kun fantasien sætter grænser.
Ovntørrede tomater:
- Små røde tomater, jeg har også brugt lidt halvmodne.
- Lidt olivenolie
- Krydderier efter smag, jeg brugte tørret basilikum
- Presset hvidløg
- Groft salt
- Start med at smøre bagepapiret med lidt olivenolie
- tomaterne halveres eller skæres i kvarte, alt efter størrelse på dem.
- Tomaterne kommes på det smurte bagepapir, drysses med hvidløg, krydderier og salt
- bages ved 100 grader i ca. 4-6 timer, hold øje med dem for de kan også blive for tørre.
- efter endt bagetid afkøles tomaterne og kommer i et glas og dækkes med olivenolie.
- opbevares på køl og så længe de er dækket af olivenolien er der rimelig lang holdbarhed.
Skriv et svar