Da jeg forleden lavede friskpresset saft, brugte jeg efterfølgende noget af pulpen, som er rester fra grønsagerne. Jeg lavede en koldhævet dej som let kan holde sig i køleskabet nogle dage, så er der til friskbagte boller et par gange. Pulpen var af gulerødder, rødbeder og æbler, så det blev en dej til prinsesseboller, da rødbeder har en ret gennemtrængende farve.
Prinsesseboller:
- 7,5 dl vand
- 1/2 pose tørgær
- 1/2 dl rapsolie
- 200 g pulp
- 1,5 tsk salt
- 200 g fuldkorns majsmel
- 200 g grovvalsede havregryn
- 600 g hvedemel
Det hele blandes godt sammen i en bageskål med låg og står i køleskabet natten over. næste morgen eller når bollerne skal bages, tages fadet frem fra køleskabet og bollerne formes med 2 skeer. Prinsessebollerne kommer på en bageplade med bagepapir og bages i ca. 25 min. ved 200 grader.
Skriv et svar