Det er så skønt at de varme dage og lune aftener bare forsætter og forsætter. Jeg ville ønske at det kunne vare ved resten af sommeren, mon vi for en gangs skyld er så heldige?
Men vi nyder det i hvertfald lige nu og spiser ude på terrassen så ofte det kan lade sige gøre. Vi griller og spiser lækkert tilbehør til.
Da vi forleden handlede faldt jeg over en pakke super flotte grønne asparges fra Samsø. Uhm danske grønne asparges er bare en forårsfavorit herhjemme. Vi har altid masser af friske grønsager i køleskabet og sørger for at de fleste er rengjorte og i bøtter. Så er det ganske enkelt at blande en hurtig salat til en grillret eller til vores frokost på arbejde.
I morges var jeg ekstra tidligt oppe, blev vækket af det skønneste fuglekvidder. Det gav mig lidt ekstra tid til lige at koge en portion rød quinoa til salaten.
Jeg har lavet en smagsfuld dressing til og selvom den virker lidt stærk, så er den ganske fin blandet med quinoaen og de forskellige friske frugt og grønsager i salaten. Salaten blev serveret til en lille økologisk og godt marineret flanksteak. Vi køber ofte vores økologiske kød hos Johannesminde som er et økologisk landbrug ved Skanderborg. Man kan sagtens bestille ved deres webshop og få kødet leveret, men det er virkeligt et besøg værd.
Quinoasalat med grønne asparges og jordbær, ca. 3-4 personer:
- 1 dl tørrede røde quinoa
- Vand og lidt salt til kogning.
- 2 håndfulde babyspinat
- 2 håndfulde rucola
- 1 håndfuld små søde tomater
- 1/4 agurk
- 1/4-1/2 rød peber
- Friske grønne asparges
- 1 god håndfuld jordbær
- Ristede græskarkerner
- Frisk persille
Smagsfuld dressing:
- 3/4 dl olivenolie
- 3 spsk. dijonsennep
- Skal og saft af 1/2 citron
- 1 spsk. ahornsirup
- Et lille drys salt
- Kog quinoa i letsaltet vand i 14 minutter, si det og stil det til afkøling.
- Agurk og peber vaskes og skæres i små tern.
- Asparges skæres ud i mindre stykker og de små tomater halveres.
- Jordbær skylles forsigtigt og skæres i skiver med stilken på.
- Salaten skylles og anrettes på et fad.
- Hæld olivenolien op i en lille skål.
- Riv og pres citronen, hæld det over i skålen sammen med sennep, ahornsirup og salt. Pisk det godt sammen.
- Bland en stor del af dressingen med quinoa og bland det godt. Tilsæt evt. det sidste eller gem det til en anden god gang.
- Anret salaten på et fad og kom quinoa ovenpå sammen med de forskellige grønsager. Pynt med jordbær, græskarkerner og lidt persille.
- Server med lidt fra grillen eller spis den som en selvstændig ret.
Skriv et svar