Pinsen er blevet nydt og det har været dejligt med en ekstra fridag. Vi har været lidt hjemme og lidt i sommerhuset. Mandagen blev brugt på lidt praktiske ting hjemme, som at slå en meget høj græsplæne, vaske lidt tøj, gøre lidt rent og ikke mindst afslapning i orangeriet.
Vejret har været blandet med sol og lidt regn, men gav heldigvis mulighed for at grille. Det gjorde vi mandag aften og mens Lars grillede en oksesteg lavede jeg en quinoasalat med et pift af rabarber til.
Røde quinoa marineret i en dressing af god olivenolie, koncentreret rabarbersaft, citronsaft, lidt hakket basilikum og smagt til med salt og peber. Heri kom jeg nye kogte, kolde kartofler i skiver og vendte det godt sammen.
På et fad kom der skyllede spinatblade, af egen avl og quinoablandingen kom ovenpå. Herefter pyntede jeg salaten med rå blomkål, friske grønne asparges, små tomater og et drys solsikkekerner.
Quinoasalat med et pift af rabarber, 4 pers.:
- 1 dl røde quinoa
- 2 dl vand
- 2 spsk. god olivenolie
- 4 spsk. koncentreret rabarbersaft
- 2 spsk. citronsaft
- 1 håndfuld friske basilikumblade
- Salt og peber
- Friske spinatblade
- Friske grønne asparges, et lille bdt.
- 4 blommetomater i tykke skiver
- 100 g rå blomkål i små buketter
- Nye kogte og kolde kartofler, ca. 1/2 kg
- Et drys solsikkekerner
- Kog quinoa i 15 minutter og lad dem herefter stå i 10 minutter. Afkøl quinoaen og lav den gerne dagen før.
- Lav en dressing af olivenolie, rabarbersaft, citronsaft, hakket basilikum og smag til med salt og peber.
- Tilsæt quinoa og kartofler i mundrette bider. Vend det godt rundt og anret ovenpå frisk spinat blade på et smukt fad. Drys med solsikkekerner og server.
Skriv et svar