“Det er risengrød (smask)
Der gør næsen rød (smask)
og kanel bli’r strøed
det gør skorpen sprød
grød skal være blød og ikke tør.
Det er risengrød (smask)
der gør ganen blød (smask)
og kanel bli’r strøed
det gør grøden sød
men sæt ikke skeen i den før
end risengrød den har fået
en smørklat smør”.
Vi er allerede midt i december, det er snart jul og noget som bare hører december til er jo risengrød. Der er mange måder at lave risengrød på og jeg plejer at lave den på komfuret og derefter i høkassen. Det er meget lettere på denne måde, grøden koger ikke på og man slipper for at stå og røre i grøden de 45 minutter det tager at lave den.
Først koger jeg grøden op under omrøring i 10-15 minutter. Det sidste minut koges det på højeste trin under omrøring hvorefter låget lægges på og gryden sættes i en høkasse.
Vi har dog ingen høkasse, men pakker gryden ind i et håndklæde og derefter ind under en dyne. Her står gryden i 2-3 timer og så er der varm risengrød klar til kaneldrys og en smørklat smør ♥
Risengrød, ca. 6 personer:
- 2 L økologisk sødmælk
- 250 g økologiske grødris
- Salt
- Kanel
- Rørsukker eller sukrin
- Smør
Skriv et svar