Rødbedehumus

Hele ugen har jeg nydt godt af denne rødbedehumus som jeg lavede i sidste weekend. Jeg har spist den som dip til gulerod og bladselleri som jeg har skåret ud i lange stænger. Det er et super sundt mellemmåltid som både mætter godt og smager dejligt. 

Med en foodprocessor er det let at lave en portion humus, hvor de forskellige ingredienser fyldes i, låget kommer på og det hele køres lynhurtigt sammen. Herefter tog jeg halvdelen fra og kom de bagte rødbeder ved resten. Det blev hurtigt kørt sammen, smagt til og så var der to slags humus. 

Har man god tid og planlagt på forhånd at lave humus, så kan både pengepungen og miljøet spares ved, at man selv udbløder og koger sine kikærter. 

Rødbedehumus har en flot farve og har en dejlig smag.

Rødbedehumus:

  • 1 spsk. tahin
  • 2 ds. kikærter
  • 1 spsk. tahin
  • 1/2 dl god olivenolie
  • 1/2 dl vand
  • Saften fra 1 citron
  • 2 små fed hvidløg
  • Salt og peber
  • 2 tsk. spidskommen
  • 120 g bagt eller kogt rødbede
  1. Kom alle indigrenserne undtagen rødbeden i en foodprocessor og kør det godt sammen til det har den konsistens du vil have.
  2. Smag humusen til og tag halvdelen fra.
  3. Tilsæt rødbeden og kør det godt sammen.
  4. Smag rødbedehumusen til og kom det op i en lille skål.
  5. Opbevares på køl i en lille uges tid hvis det holder så længe. Humus kan også fryses ned i små bøtter.
Print Friendly, PDF & Email

Speak Your Mind

*

Translate »
Menu Title